Heippa ja hejdå

Heippa ja hejdå

Fröken Senja vilkuttaa hyvästit rakkaille oppilailleen.

Senja opettaa sinulle -ruotsia sivu perustettiin päivälleen viisi vuotta sitten ja nyt on aika lopettaa.

Kiitos kuuluu upealle yhteisölle ja huikeille kanslisteille. Saimme yhdessä aikaiseksi ziljoonia hauskoja oppimiskokemuksia aktiivisten opettaja-oppilaiden “opettilaiden” jakaessa ja kommentoidessa aiheita.

Siinä on tulevaisuuden opetuksen ydin! Se joka oppii, myös opettaa ja päinvastoin. MAN LÄR SÅ LÄNGE MAN HAR ELEVER. Oppimista tapahtuu niin kauan kun on oppilaita. Parviäly tekee kieliopista joukko-oppia.

Koulun Facebook-sivulla oli enimmillään 21 294 oppilasta. Meistä kaikista yhdessä tuli Fröken Senja – vai kävikö siinä toisin päin?

Matkalla sattui paljon hauskuuksia ja lukuisia kommelluksia. Kirje poliisihallitukselta uhkasi lopettaa joukkorahoitetun kirjan julkaisun. Mutta se tehtiin silti!

Piironkiin kerääntyi hirmuinen pino lehtijuttuja, useita palkintoja ja jopa mitali! Fröken on vieläkin sekaisin ja pökerryksissä RÅDDIGSVIMMIG.

Mikä parasta, piristimme yhdessä talkoovoimin maamme kieli-ilmastoa. Pakkoruotsi tarvitsee jatkossakin rinnalleen runsaan määrän riemuruotsia.

Koulun henki jatkuu opettilaissa, kuka ottaakaan seuraavan kopin? Ehkä tämä yhdessä kehitetty riemuilu saa jopa jatkoa muiden tekijöiden toimesta.

Kieli on hauskaa, kun muistetaan viljellä ahkerasti kielikukkasia SPRÅKBLOMMOR ja annetaan kielisammakoiden SPRÅKGRODOR loikkia.

PUSS O KRAM,
Fröken Senja ja ihanat kanslistit

Ps. Tältä se näytti 2011!

SO_koulu_historia
Senja opettaa sinulle ruotsia -sivu 2011

Tältä se näytti 2016:

senjaopettaa2016
Senja opettaa sinulle ruotsia -sivu 2015