Lehdistötiedote: Opi ruotsia Alfin, Andrén, Baban tai Jörnin kanssa

Lehdistötiedote: Opi ruotsia Alfin, Andrén, Baban tai Jörnin kanssa

Lehdistötiedote 26.2.2011
Senjan koulu

Tunnetut ruotsinkieliset auttavat abeja Facebookissa

Sosiaalista mediaa voi käyttää myös oppimiseen ja vuorovaikutukseen. Nyt sitä hyödynnetään ruotsin kielen kirjoituksiin valmistautuvien abien auttamisessa.

Joukko tunnetuimpia, mielenkiintoisimpia ja hauskimpia ruotsinosaajia lähtee mukaan abitalkoisiin. Tavoitteena on muodostaa kohtaamisia niille, jotka haluavat oppia ja harjoitella ruotsia niiden kanssa, jotka osaavat sitä. Kirjoitusten alle ajoittuva kampanja ti 1.3. – su 13.3. on erityisesti abeille suunnattu.

Mukana ovat koomikko André Wickström, näyttelijä Sampo Sarkola, kirjailijat Jörn Donner, Monika Fagerholm ja Kjell Westö, päätoimittajabloggari Jeanette Öhman, TV-persoonat Bettina Sågbom ja Magnus Silfvenius Öhman, radiosupertyyppi Isa Mårtenson, Uutisvuodon Baba Lybeck sekä MTV3:n uutisankkuri Peter Nyman, professori Alf Rehn ja piilaaksolaistoimitusjohtaja Mårten Mickos, jotka kukin antavat tunnin ajastaan abeille. Lue heistä lisää täällä.

– Tämä on erinomainen tapa edistää vuorovaikutusta ja yhteisymmärrystä kieliryhmien välillä sekä käyttää sosiaalista mediaa hyödylliseen tarkoitukseen. Kenties tässä kokeillaan mahdollisia tulevaisuuden ratkaisuja oppimiseen. Sivulla tapahtuvaa mukavaa vuorovaikutusta on ollut ilo seurata, sanoo opetusministeri Henna Virkkunen.

Kampanja järjestetään suositulla www.facebook.com/senjaopettaa-sivulla, jossa on käyty 2 miljoona kertaa 2 kuukauden aikana. Vaikka kyseessä on harrastuspohjaisen yhteisön ylläpitämä sivu, sen antia on jo otettu käyttöön oikeassa opetustyössä.

– Näytän usein oppilailleni sivulla olevaa päivän aihetta tunnin aluksi, kertoo Muuramen lukion ruotsinopettaja Heli Vuorela.

Abi Mari ideoi abiavun

Abiapu on ruohonjuuritasolla käynnistynyt idea, joka on lähtöisin Seinäjoen lukion abilta Mari Hernesniemeltä. Hän itse on valmistautunut kirjoituksiin abiauttaja Marie Berglundin avulla.

Kampanjassa voivat kohdata kaikki Suomen abit ja auttamishalukkaat ruotsinkieliset. Sivuilta löytyy apua tarjonneiden yhteystiedot.

– Meille ruotsinkielisille tämä antaa hienon mahdollisuuden. Haastankin kaikki mukaan. Auttavan käden tarjoaminen opintojensa parissa painiskeleville nuorille on hieno tapa tehdä arjen hyviä pieniä tekoja, toteaa kielikylpyasiamies Veronica Hertzberg Folkhälsanista.

Etusijalla abit ja opiskelijat

Tunnettujen ruotsinkielisten nimet sekä kohtaamisajat ja -paikat julkaistaan 1.–13.3. välisenä aikana Senja opettaa -sivulla.

Kaikki jotka haluavat harjoitella ruotsia ovat tervetulleita mukaan. Toiminta on maksutonta ja sitä pyöritetään harrastuspohjalta.

Uusia sosiaalisia mahdollisuuksia

Abikampanjan järjestävän Senjaopettaa-sivuun ei liity taloudellisia, poliittisia eikä muita sidonnaisuuksia. Sivuston tavoitteena on edistää yhteisymmärrystä ja iloita kaksikielisestä Suomesta. Sivulla on muun muassa runoiltu kaksikirjaimisista sanoista muodostuvia värssyjä sekä käynnistetty Suomi-Ruotsi manailumaaottelu.

– Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista kokeillaan sosiaalisessa mediassa. Voimme tästä ammentaa kokemuksia ja ideoita siihen, miten eri kieliryhmät voivat olla uudenlaisessa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, sanoo Hertzberg.

Lehdistötiedote

26.2.2011

Senjan koulu www.facebook.com/senjaopettaa

Yksi kommentti artikkeliin ”Lehdistötiedote: Opi ruotsia Alfin, Andrén, Baban tai Jörnin kanssa

Kommentointi on suljettu.