Kuukausiliite – Lite om månaden maaliskuu

Kuukausiliite – Lite om månaden maaliskuu

Seinälle kirjoittaneet saavat kultatähtiäKoulumme on kokonaista jo kolme kuukautta vanha. Kipusimme 4600 jäsenellä Facebookin 361. suosituimmaksi sivuksi. Taakse jäivät rivakkaan tahtiin niin pepsodenthymy, timosoini kuin avantouinti. Fröken haastettiin syömään kukkahattunsa kun koossa on 8000 jäsentä. Onneksi luokka kokosi heti 70 vinkkiä syömäkelpoisista kukista. Fröken tuskin malttaa odottaa kukkakaalilla ja kurpitsankukilla koristellun pipon popsimista.

Uutena ruotsinkielenopettajana koulussamme aloitti Vidar 1 vuotta. Tähän mennessä hän on oppinut 3 sanaa. JÅ, HALLÅ ja KLOCKA. Vankka pyrkimys on pysyä Vidarin tahdissa.

Ensimmäisen luokan kultatähdet

Kanslia jakaa maaliskuussa enimmäisen luokan kultatähtiä kaikille niille, jotka ovat kirjoittaneet luokan seinälle ja kysyneet jotain, joka on askarruttanut mieltä. Ja toki myös niille, jotka ovat rientäneet vastaamaan. Maaliskuun tähtikysyjiä ovat:

Sini Koskinen, Timo Lehikoinen, Johanna Jokela, Henna Mikkilä, Catharina Holm, Pia Vanhala, Annika Koivukorpi, Anna Paulina Eklöf, Heli Vuorelan luokka, Taiju Kaasinen, Minna Haataja, Marja Sejase, Anne Leminen, Päivi Hytönen, Anu Hietala, Marianne Elfving, Ulla Seppälä ja Minna Perähuhta. ONNEA TÄHTIOPPILAILLE!

Maaliskuu hurahti hurmaushurrien online-tuntien merkeissä. Koska vastaavaa keikausta ei ole kukaan aiemmin tehnyt, jouduimme hieman säveltämään sääntöjä matkan varrella. Improvisaatioartisti André Wikström ja näyttelijä Sampo Sarkola vetivät lonkalta ensimmäiset onlinet, jonka jälkeen alkoi toimintatapa jo löytyä.

Fröken Senja opetti maaliskuussa paitsi ruotsia myös Facebookia usealle untuvikolle. Urheat Peter Nyman, Jörn Donner, Bettina Sågbom ja Kjell Westö saapuivat Facebookiin aivan vaan osallistuakseen abikampanjaan. Fröken nostaa villamyssyään!

Online-sessioita purkaessa taitaa mennä huhtikuun puolelle. Koosteita saa lukea täällä hh-koneessa. Ylpeinä saimme todeta myös, että moni kirjoitusten abitärpeistä osui kohdalleen. Jörn: De kommande valen i Finland. Peppe & Alf & Isa: sociala medier & bloggar (aihe oli luetun ymmärtämisessä ja käsitteli mainoksia). Myös Kjellin toive aihekirjon moninaisuudesta piti paikkansa.

Tässä kuussa luokan puolella eniten kommentteja kirvoitti postaus ryöväreistä ja ronteista. Sellaiset on tosiaankin syytä tunnistaa kaikila kielilä.

Ylivoimaisesti suosituin postaus oli yhden vuoden, yhden viikon, kahden päivän ikäisen Vidarin kuva, joka nähtiin kokonaista 18 000 kertaa.

Kuukauden suosituin blogi oli kooste hurmaushurriemme kielistä.

Talouselämä-lehdessä mainittiin meidät S(u)omen suosituimpana kouluna. Kannamme kunnianimeä ylpeydellä!

Fröken Senja kiittää kaikkia koululaisia!

Jörn: De kommande valen i Finland. Peppe & Alf & Isa: sociala medier & bloggar (aihe oli luetun ymmärtämisessä ja käsitteli mainoksia). Myös Kjellin toive aihekirjon moninaisuudesta piti paikkansa. http://bit.ly/hJQH9B & http://bit.ly/efJzX7