Syntyykö Senjan kirja joukkorahoituksella?

Syntyykö Senjan kirja joukkorahoituksella?

Suomen suurin nollabudjetilla ylläpidettävä kielikoulu, Senja opettaa sinulle ruotsia -yhteisö on tekemässä kirjaa, johon haetaan joukkorahoitusta. Tavoitteena on 10 000 euron summa. ”Jo alle eurolla voi osallistua. Tällä tapaa voimme tarjota kirjan mahdollisimman edullisesti kaikille niille riemuruotsin ystäville, jotka ovat olleet mukana luomassa ja tekemässä hauskaa kouluamme”, sanoo Fröken Senja Larsen.

Senja opettaa sinulle ruotsia -sivusto on julkaisemassa kirjan, johon on koottu opetustekstit ja yhteisön parhaat kommentit puolentoista vuoden ajalta. Kirjan tuottamiseen voi osallistua tukemalla hanketta haluamallaan summalla Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa.

– Tavoitteemme on kerätä 10 000 euroa. Mikäli saamme summan kokoon, projekti toteutuu ja osallistujat saavat tukisummaansa vastaavan lahjan. Mikäli emme saa tavoitesummaa kokoon, osallistujia ei veloiteta eikä projekti toteudu joukkorahoituksella, selittää Senjan koulua ylläpitävä Senja Larsen.

Riemulahja riemuruotsin ystäville

Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjasta tulee noin 250-sivuinen ja kovakantinen. Kuvittajaehdokkaita löytyi sosiaalisessa mediassa toteutetussa haussa 69, joiden joukosta valittiin 20-vuotias helsinkiläinen kuvataiteen opiskelija Nadja Andersson.

– Senjan koulu on yhteisöllisesti toteutettu, joten halusimme noudattaa samaa periaatetta myös kirjan kustantamisessa. Tällä tapaa voimme tarjota kirjan mahdollisimman edullisesti kaikille niille riemuruotsin ystäville, jotka ovat olleet mukana luomassa ja tekemässä hauskaa kouluamme, sanoo Senja.

Hankkeesta ja sen tavoitteesta kerrotaan Kickstarter-palvelussa. Osallistuja voi tukea hanketta haluamallaan summalla. Vastineeksi voi valita palkinnon, joiden arvo on 80 sentistä 407 euroon. Miltei kaikkia palkintoja on saatavilla rajoitettu määrä ja ne liittyvät kirjaan, yhteisöön sekä ruotsin kieleen.

Erityisen yksinkertaista osallistuminen on, mikäli omaa Amazon-käyttäjätilin, sillä tukisumman voi lahjoittaa sen kautta.

Paketillinen iloa

– Nyt jo voi ratkaista loppuvuoden lahjaongelmat tilaamalla 163 eurolla 10 kappaleen laatikollisen mainioita kirjoja sekä Nadja Anderssonin kuvittamat joulukortit. Tarjolla on myös numeroituja ja allekirjoitettuja kirjoja. Valitsemalla 407 euron pääpalkinnon, saa kirjan henkilökohtaisesti ja pääsee illalliselle kirjoittajien kanssa, kertoo Senja.

Kirja on syksyllä 2012 saatavilla myös suomalaisista kirjakaupoista ja sen myyntihinta tulee olemaan noin 20 euroa. Joukkorahoitushankkeen kautta kirjan saa ennen muita ja samalla osallistujat ovat mukana rahoittamassa ensimmäistä tuhannen kirjan painosta.

Parviäly ja joukkorahoitus

Senja opettaa sinulle ruotsia -sivustolla on yli 13 000 jäsentä. Oppilailla on eri äidinkieliä ja osaamistasoja, he ovat eri ikäisiä ja asuvat ympäri maailmaa. Parviälyn myötä yhteisön jäsenet ovat tuoneet kirjaan oman näkökulmansa ja osaamisensa.

Joukkorahoitus puolestaan on sosiaalisen median uusi ilmiö. Hyväksi pitämäänsä hanketta voi tukea vaikka yhdellä eurolla. Kun näin tekee iso joukko ihmisiä, voidaan kerätä rahoitus suureenkin hankkeeseen.

Kielten oppiminen ja harvinaisten kielten taidon ylläpitäminen on haastava kysymys monessa maassa.

– Tämä hanke antaa myös mahdollisuuden näyttää, mitä Suomessa osataan. Kenties sosiaalinen media voi tarjota paikan ja tavan ylläpitää kielitaitoa muuallakin maailmassa. Olen hurjan kiitollinen kaikille jotka osallistuvat joukkorahoitukseen, sillä siten saamme yhdessä tuotetun sisällön yhdessä jakoon, sanoo Senja.

Lisätiedot:

Kysymyksiä ja vastauksia Kickstarter-projektista

senja.larsen@gmail.com p. 050 551 1377 tai mia.vanhatalo@platburk.fi p. 050 539 4225

Senja opettaa sinulle ruotsia -sivua on ylläpidetty yhteisön toimesta Facebookissa vuoden 2011 alusta lähtien. Sivu kuuluu yli 13000 jäsenellään Suomen suurimpiin sosiaalisen median yhteisöihin.

Hanke on saanut laajalti tunnustusta. Sille on myönnetty Suomen kieltenopettajien liiton Vuoden kieliteko 2011 -palkinto, Suomen e-oppimiskeskuksen Parasta Parasta -palkinto, Kulturfondenin yhteisöpalkinto ja Hugo Bergroth -seuran språksporren vuonna 2012.

Kickstarter on suurin globaalisti toimiva joukkorahoitusalusta, jonka avulla on jo neljän vuoden aikana syntynyt huimia menestystarinoita. Sen kautta on kerätty yli 230 miljoonaa dollaria yli 23 000 projektiin, joita on tukenut kaksi miljoonaa henkilöä.