”Kansallinen ilmiö” Senja opettaa voitti e-oppimiskeskuksen parasta parasta -palkinnon

”Kansallinen ilmiö” Senja opettaa voitti e-oppimiskeskuksen parasta parasta -palkinnon

”Palvelu on onnistunut tekemään vaikeasta ja jopa epäsuositusta aiheesta kiinnostavan, houkuttelevan ja hauskan. Oppiminen tapahtuu osana arkea, vaivihkaa ja huomaamattakin.”

Senja opettaa sinulle ruotsia -sivu on voittanut e-oppimiskeskuksen e-eemeli-laatukilpailun parasta parasta -sarjan.

– Senja opettaa sinulle ruotsia -palvelun erityisenä ansiona voidaan pitää oppimisen aloittamisen matalaa kynnystä sekiä oppimateriaalien ja oppimiskokemuksen tarjoamista mahdollisimman laajalle yleisölle. Tämä palvelu on onnistunut tekemään vaikeasta ja jopa epäsuositusta aiheesta kiinnostavan, houkuttelevan ja hauskan. Tässä työssä on ansiokkaasti oivallettu, että oppiminen tapahtuu osana arkipäivästä toimintaa. Oppi viedään sinne, missä oppijat luonnostaan ovat (Facebook), jolloin oppiminen tapahtuu osana arkea, vaivihkaa ja huomaamattakin. Lisäksi halutaan ostaa esille tämän oppimismateriaalin helppo saavutettavuus sekä vuorovaikutteisuus. Kiitosta saa myös huumorin käyttö oppimisen välineenä sekä oppimismateriaalin nostaminen nollabudjetilla kansalliseksi ilmiöksi, totesi palkinnon jakanut palkintolautakunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Backman.

Parasta parasta -palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa, 19.4.2012. Hämeenlinnan Aulangon ITK-päiville kokoontui jo 24. kertaa yhteensä 1500 opetusalan sekä interaktiivisen oppimisen ja digitaalisen median ammatilaista.

Fröken Senja kiittää ja haluaa lisätä tärkeän näkökulman.

– Koulussamme ovat virheet sallittuja. Niistä saa jokainen oppia. Virhettä tehnyttä ei korjata tai oikaista, vaan muut oppilaat tarjoavat iloisella mielellä omia ehdotuksiaan. Kaikki tekevät virheitä, opettajatkin. Tie hyvään kielitaitoon kulkee huonon kielitaidon kautta. Opettele sana päivässä niin vuoden kuluttua olet jo hyvin kärryillä, kannustaa Fröken Senja.

Senja opettaa sinulle ruotsia -sivua on ylläpidetty yhteisön toimesta Facebookissa vuoden 2011 alusta lähtien. Sivu kuuluu 13 500 jäsenellään Suomen suurimpiin sosiaalisen median yhteisöihin.

– Mitä on voittaa VINNA, jos se ei tapahdu yhdessä TILLSAMMANS? Elämä on viestijuoksu STAFETTLÖPNING itsensä ja muiden kanssa. Vaihdot VÄXLINGARNA usein ratkaisevampia kuin taipaleet STRÄCKORNA, kannustajat PÅHEJARNA yhtä tärkeitä kuin juoksijat LÖPARNA. Kimpassa TILLSAMMANS ollaan vahvempia STARKARE. Palkintopallilla PÅ PRISPALLEN kiitos kuuluu kaikille osallisille TACK TILL ALLA SOM VAR MED, sanoo Fröken Senja.

Senja opettaa sinulle ruotsia -palvelu on aiemmin voittanut Suomen kieltenopettajien liiton Vuoden kieliteko 2011 palkinnon.

Lisätietoja: http://www.eoppimiskeskus.fi/fi/uutiset/3562-oppimisratkaisujen-eeemeli-laatukilpailu-ratkennut-intunex-oylle-paeaepalkinto-xtune-palvelulla