Fröken Senjan kirja esittäytyy

Fröken Senjan kirja esittäytyy

Syksyn kuumin kirjatapaus esittäytyy 14.9., jolloin nähdään täysin uusi kirjallisuuden lajityyppi. Parviälyn tuottama ja (melkein) joukkorahoitettu kirja. 

Senja Opettaa Sinulle Ruotsia on maailman suosituimpia kielenopettamisyhteisöjä Facebookissa. Syksyn kirjatapaus, Suomen ensimmäinen parviälyn ja (poliisihallituksen kieltämän) joukkorahoituksen melkein tuottama kirja, Senja opettaa sinulle ruotsia -kirja esittäytyy 14.9.12 klo 11-12.

Median edustajat, bloggaajat, yhteisöllisyyden asiantuntijat ja sosiaalisen median tulisielut ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuutta voi seurata myös reaaliaikaisesti netissä Google on Air -livestreamina.

Laita mielellään tietoa eteenpäin niille, joiden ehdottomasti ja välttämättä tulee olla paikalla. Mikäli tunnistat itsesi kohderyhmään kuuluvaksi, voit kutsua itsesi mukaan!

Juontaja: uutisankkuri Peter Nyman. Puhujat ja panelistit: Fröken Senja Larsen, kirjan kuvittaja Fröken Nadja Andersson, Tampereen yliopiston pohjoismaisten kielten professori Mona Forsskåhl, tulevaisuustutkija Elina Hiltunen, SO-koulun kanslistit, avoinlähdekoodiguru Mårten Mickos sekä Suomen ruotsin opettajat ry:n Sisko Harkoma.

Tule kuulemaan mitä tapahtuu, kun yhdistetään suomalainen talkoohenki, maan kaksikielisyys ja internetin yhteisöllisyys.

Ohjelmassa:

Tilaisuuden juontaja Peter Nyman


”Ruotsi on riemukasta.”

Miten kuviin saa ajatuksen ja ilon?

Fröken Nadja ritar svenska
”Kuvakirjojen ajatellaan usein olevan lapsille. Lapset oppivat ensin kuvista ja sitten vasta tekstistä. Uskalla ottaa lapselliset kuvat avuksesi ja uskallat olla uudelleen lapsi! Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja vielä enemmän tuhannen sanan kanssa.” 21-vuotiaana ensiteoksensa kuvittanut ja taiton suunnitellut Nadja Andersson.

Mitä mahdollisuuksia uudet välineet tuovat?


”Verkossa tapahtuva yhteisöllinen tuottaminen alkoi ohjelmistoalalta suomalaisen Linuxin viitoittamana. Nyt se leviää taiteeseen, tieteeseen, politiikkaan ja opetukseen.” Nokian hallituksen jäsen, SO-koulun kanslisti Mårten Mickos.

Voiko parviälykirjaa käyttää opetustyössä?


”Parviäly laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Opettajan tehtävä on olla liikkeelle paneva voima, eikä tiedon jakaja.” Suomen ruotsinopettajat ry:n puheenjohtaja Sisko Harkoma.

Onko kyseessä tulevaisuuden innovaatio?

”Mitä! Missä on pakkåruåtsi? Kun Senja opettaa, niin se onkin KUL eikä sittenkään MÅSTE. Tämä on esimerkki siitä, mitä oppiminen on parhaimmillaan. Se imee mukaansa, tuo uusia ajatuksia, on hauskaa, yhteisöllistä, koukuttaa ja vielä salakavalasti: saa osallistujan oppimaan. Kun MÅSTEsta tulee KUL kyseessä on selvästi innovaatio, joka vie meitä askeleen tulevaisuuteen, FRAMTIDEN.” Tulevaisuustutkija Elina Hiltunen.

Oppiiko mattimeikäläinen kieltä sosiaalisen median kommenttihässäkästä?


”Kieliä opitaan parhaiten kommunikoimalla – eli yhdessä.” Tampereen yliopiston pohjoismaisten kielten professori Mona Forsskåhl.

Kuinka 16 000 kommentista syntyy kirja?

”Yhden talven pituinen copy-paste-urakka ei tuntunut missään. Aika meni kuin siivillä, kun koko ajan sai hykerrellä naurusta ja oppia kommenteista uutta”, kirjan toimittanut Senja Larsen.

Tervetuloa!

Median edustajat, bloggaajat, yhteisöllisyyden asiantuntijat ja sosiaalisen median tulisielut!

9 kommenttia artikkeliin ”Fröken Senjan kirja esittäytyy

 1. Mahtavaa. Tällaista uutta otetta opetukseen on kaivattu. Kertaisin mielelläni myös minulle rakasta ns. vierasta kieltä, mutta miksi tekstit ovat vain facebookissa?
  (Olen taideaineen opettaja ja sain asiasta tiedon Opettaja-lehdestä.)

 2. Hei Eeva, Senja opettaa sinulle ruotsia on facebookissa toimiva yhteisö, jossa on lähemmäs 15 000 tykkääjää eli seuraajaa. Facebook mahdollistaa sen mikä yhteisössä on jujuna: tuottaa yhdessä hauskalla ja luovalla parviälyllä joka päivä opetustekstejä toinen toisemme iloxi ja huvixi. Kesäisin otteita on julkaistu myös Hesarissa. Jos tahdot oppia joka päivä uusia ruotsin kielen sanoja tervetuloa VÄLKOMMEN mukaan jengiin TILL GÄNGET!

 3. Miten muuten tässä tapauksessa – onko arvostelukappaleet palautettava myöhemmin takaisin vai saako siihen tehdä esimerkiksi merkintöjä sun muita? Unohtui tuossa arvostelukappaletilauksessa kysyä ja hötäistä. 🙂 Paketti oli tänään postilaatikossa, tuskin maltan odottaa että pääsen siihen käsiksi aivan ajatuksen kanssa!

  1. Hei Epe, arvostelukappale on kokonaan sinun ja saat mieluusti piirrustella siihen. Paras palkinto meille on, jos lukijat tykkäävät. Sen takia tässä on tekijäporukan kanssa palkatta paiskittu talkootöitä kirjan parissa puoli vuotta! t. Senja

   1. Tusentusen tack! 🙂 Tätä kirjaa tullaan rakastamaan, merkitsemään sinne tärkeitä kommentteja ja käyttämään varmasti arjessa! Heitän sitten linkkiä varmiten facebookin puolelle, kunhan saan kirjalle tehtyä oikein mainion kirjaesittelyarvosteluhehkutuksen! 🙂 Och grattis, ni har gjort väldigt fint jobb!

    1. Oi se olisi ihanaa, jos siitä tulee arkinen käyttökirja. Tekijäporukka on jo aivan sokea, kun ollaan tuijotettu niitä sivuja kuukausikaupalla, hauskaa kuulla tuoreita mielipiteitä!

 4. Kaikessa informatiivisuudessaan sekä nippelitietoudessa tämä on mainio kirja arkikäyttöön keittönpöydälle!

Kommentointi on suljettu.