Joukkorahoitus osa 2, oikeaoppinen suoritus ylitti tavoitteensa

Joukkorahoitus osa 2, oikeaoppinen suoritus ylitti tavoitteensa

Petteri Kolehmaisen Monkey Experience Petteri tekee Senja opettaa -applikaatiota ja Kindle-kirjaa.
Petteri Kolehmaisen Monkey Experience tekee Senja opettaa -applikaatiota ja Kindle-kirjaa.

Fröken Senjan joukkorahoitustoisto ylitti tavoiteensa ja toteutui 125%:sti. ”Kiitän sydämellisesti kaikkia osallistuneita ja mukana jännittäneitä, toivottavasti joukkorahoituksen maine on nyt puhdistettu ja suomalaiset saavat hankkeemme kautta hyvä osviittaa kansainvälisten joukkorahoitusalustojen käyttöön”, sanoo Fröken Senja Larsen.

Senja opettaa sinulle ruotsia-yhteisön joukkorahoitushankkeen toisto oli voimassa Kickstarterissa 14 päivän ajan 21.11.-5.12.2012. Tavoitteeseen eli 2000 euroon päästiin kaksi vuorokautta ennen määräajan umpeutumista. Hanke kuitenkin ylitti tavoitteensa saavuttaen 125% rahoituksen 2200 euroa eli 2889 dollaria.

Joukkorahoituksen uusintahankkeella haettiin rahoitusta Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjan iPad-versioon myymällä applikaation lisenssejä sekä painettuja kirjoja. Uusinta toteutettiin Aaltoes-kasvuyrittäjyysyhteisön toivomuksesta. Hankkeen tärkein tavoite oli selkiyttää joukkorahoituksen käytön periaatteita ja löytää malli, jolla suomalaistahot voivat hyödyntää kansainvälisiä joukkorahoitusalustoja.

Uusia mahdollisuuksia

Niin kirja, applikaatio kuin joukkorahoituksen toisto toteutettiin pitkälti talkootyönä. Kirjan sisältö on kokonaan yhteisöllisesti tuotettu ja sen viemistä interaktiiviseen iPad-ratkaisuun toteuttaa uuden median sovelluksiin erikoistunut Monkey Experience, joka saa samalla mahdollisuuden esitellä osaamistaan.

Suomalaiset mediapersoonat ja näyttelijät lainasivat kirjalle äänensä. äänessä ovat koomikko Lotta Backlund, näyttelijät Sampo Sarkola ja Robert Enckell, mediapersoonat Markus Haakana, Sonja Kailasaari ja Jonas Sundström, sairaalaklovni Lilli Sukula-Lindblom sekä opetusneuvos Gun Oker-Blom.

“Olemme huikean kiitollisia kaikille kortensa kekoon tuoneille. Uudet välineet antavat täysin uudenlaisia mahdollisuuksia yhteisölliseen tuotantoon ja opetukseen. Olemme vasta hahmottamassa sitä, mitä tulevaisuus voi olla”, pohtii Fröken Senja.

Juridisia haasteita

Ensimmäisen joukkorahoitushankkeen kaaduttua poliisihallituksen tulkintaan, haluttiin toiston yhteydessä noudattaa erityistä huolellisuutta. Asianajotoimisto Borenius Oy:n rooli juridisena neuvonantajana osoittautui ensiarvoisen tärkeäksi. Kansainvälisten joukkorahoitusalustojen ajattelutapa on perinteisestä kaupankäynnistä poikkeava, sillä niissä on mahdollista osallistua ilman vastiketta, ja ne kannustavat maksamaan joustavan hinnan. Molemmat ovat hankalia suomalaisen rahankeräyslain näkökulmasta, joka otettiin erityisen tarkkaan huomioon kampanjaa rakennettaessa.

“Toivottavasti olemme nyt onnistuneet puhdistamaan joukkorahoituksen maineen. Muut kansainvälisiä joukkorahoituksia toteuttavat tahot saavat nyt projektistamme hyvän mallin, jota suomalaisyritykset voivat toistaa omissa hankkeissaan. Kuitenkin myös laki ja sen tulkinnat kaipaavat tarkennusta siihen, miten näitä uuden sukupolven kansainvälisiä joukkorahoitusalustoja voidaan käyttää”, sanoo Senja.

Suomalaislainsäädäntöön räätälöidyn Mesenaatti.me-joukkorahoituspalvelun ensimmäinen pilottihanke on juuri toteutunut menestyksellisesti, toinen vastikään julkistettu ja joulukuussa on tulossa vielä kolme hanketta.

Yhteisöllisyyden iloa

Senja opettaa sinulle ruotsia -koulu on toiminut sosiaalisessa mediassa kokonaan talkoovoimin ja nollabudjetilla kohta kahden vuoden ajan. Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjaan on koottu opetustekstit ja yhteisön parhaat kommentit. Kirjan on kuvittanut 21-vuotias helsinkiläinen kuvataiteen opiskelija Nadja Andersson. Kirja on laajuudeltaan 240-sivuinen ja kovakantinen. Kirjaa on saatavilla hyvin varustetuista suomalaisista kirjakaupoista. iPad ja Kindle-versiot tulevat saataville helmikuun tienoilla.

Senja opettaa sinulle ruotsia -kirja edustaa täysin uutta kirjallisuuden lajityyppiä ja tuotantotapaa. Kaikki sisältö on yhteisöllisesti tuotettu ja ja mukana on satojen ihmisten kommentteja, jonka johdosta joukkorahoitus sopi toteutukseen aivan erityisen hyvin.

Lisätiedot

Yksi kommentti artikkeliin ”Joukkorahoitus osa 2, oikeaoppinen suoritus ylitti tavoitteensa

Kommentointi on suljettu.