Fröken Senjalle lausuntopyyntö poliisihallitukselta

Fröken Senjalle lausuntopyyntö poliisihallitukselta

Poliisihallitus on lähettänyt Fröken Senjalle lausuntopyynnön otsikolla ”Joukkorahoituksen käyttäminen” koskien Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjaa. Vastaus on jätetty poliisihallitukseen 31.8.2012 ja pyydetty kiireellistä käsittelyä 10.9. mennessä, jolloin ennakkotilattujen kirjojen postitus käynnistyy.

Senja opettaa sinulle ruotsia -yhteisö käynnisti heinäkuussa 2012 joukkorahoitushankkeen, jolla haluttiin selvittää löytyykö yhteisön kirjalle menekkiä. 30 päivän aikana ennakkotilauksia kirjasta ja sen oheistuotteista tuli 345 kappaletta. Hanke toteutettiin maailman suurimmassa joukkorahoituspalvelussa Kickstarterissa, jonka avulla on rahoitettu yli 23 000 projektia yhteensä noin 200 miljoonalla eurolla.

Poliisihallituksen 27.8.2012 päivätyn lausuntopyynnön avulla halutaan selvittää, onko hankkeessa kyse rahankeräyslain 3 § 1 momentissa tarkoitetusta luvanvaraisesta rahankeräyksestä vai ehdollisesta kirjan ennakkotilausten myynnistä, sekä sitä tukevien tuotteiden ja palveluiden kaupankäynnistä, jolla rahoitetaan kirjahanke.

– Olemme toimineet kaikilta osin hyvässä tarkoituksessa ja uskossa, korostaa Senja opettaa sinulle ruotsia -yhteisön kanssa hankkeen koordinoinut Senja Larsen.

Avointa ja läpinäkyvää

Toiminta koko hankkeen ajan on ollut täysin avointa ja läpinäkyvää.

– Lausuntopyynnön saavuttua toimitimme lakimiehen avulla välittömästi kaikki pyydetyt tiedot ja selvitykset viranomaiselle. Tuemme nyt kaikin mahdollisin tavoin prosessia, jotta tilanteeseen saataisiin selvyys mahdollisimman pian. Koemme, että toimimme myös muiden meneillään olevien suomalaisten ja tulevien joukkorahoitushankkeiden puolesta.

Oli viranomaisen päätös mikä tahansa, ennakkotilauksen tehneille lähetetään tuotteet joka tapauksessa, vaikkakin on mahdollista, että asian käsittely poliisihallituksen toimesta vie jopa puoli vuotta.

Mikäli poliisihallituksen kanta asiaan ei ole selvä 10.9. mennessä, tilaajat saavat kirjan lahjaksi ja Kickstarter-palvelun tekemät alustavat varaukset palautetaan.

– Kunnioitan yhteisömme jäseniä valtavasti, kun he rohkenivat lähteä mukaan tekemään jotain aivan uutta. Missään tapauksessa emme halua aiheuttaa heille pettymystä, sanoo Senja.

Pelisäännöt selväksi

Koska joukkorahoitus on yleistymässä maailmalla ja tekemässä tuloaan Suomeenkin, on hyvä että pelisäännöistä keskustellaan avoimesti. Kokosimme professorien ajatuksia joukkorahoituksesta viranomaisen työn helpottamiseksi.

– Mikäli olemme yhteisöllisyyden ja uuden tekemisen innostuksen vallassa osuneet harmaalle tai tulkinnanvaraiselle alueelle, niin peruutamme kampanjan ja veloitukset, mutta toimitamme tilaukset.

Koska ilmeisimmin on pitkälti kysymys siitä, mitä terminologiaa hankkeen yhteydessä käytettiin, keskustelu siirtyy nyt asiantuntijoille, jotta saadaan muodostettua kanta siihen, kuinka joukkorahoitushankkeen yhteydessä voidaan toimia.

Kirjan uudesta rahoituksesta on jo sovittu. Senja opettaa sinulle ruotsia -koulun toiminnassa alusta lähtien mukana olleen Mia Vanhatalon Osaamistoimisto Plåtburk Kristiinankaupungissa riensi apuun, sillä kirjaa painetaan parhaillaan. Kirja postitetaan ennakkotilaajille viikon 37 alussa ja lanseeraustilaisuus on 14.9.2012.

– Osaamistoimistona taitoihimme kuuluu vaikkapa uhanalaisen kirjan saaminen maailmalle, sanoo Fröken Mia.

Lisätiedot: Lakimies Pekka Paasonen p. 0400 708 668

Liitteet:

8 kommenttia artikkeliin ”Fröken Senjalle lausuntopyyntö poliisihallitukselta

  1. Sikaniskojen ja kateuden AVUND luvattu maa, Suomi. Kuka on tehnyt kantelun VEM HAR SKVALLRAT, eihän muuten poliisihallitus lähde liikkeelle? Mikä kirjankustantamo FÖRLAG on laskenut hätäpissat NÖDPISS alleen?
    Kuinka tyhmää DUMT ja tyypillistä TYPISK byrokratiaa…

  2. Greetings I am so happy I found your website, I really found you by mistake, while I was browsing on Google for something else,
    Anyhow I am here now and would just like to say kudos for
    a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

Kommentointi on suljettu.